Tuesday, January 17, 2012

Kenduri Potong Jambul Nur Hananiah Insyirah



Pada 15 Januari yg lepas telah berlangsung sebuah acara memotong jambul untuk anak buah saya yg amat sy sayangi. Kini genaplah umur beliau 40 hari plus2... hehehe. before g kenduri mak dah kol bila nk dtg rumah ? sebelum kul 3 mesti dah sampai rumah ye x ada diskaun n at the same time kene bawak buah kelapa sekali. wah gitu..

Then abis kenduri kawen kahar n nana baru lah aku gerak g umah mak. Kene naik bus ke Kota damansara then suruh adik ambik kat mcd kota. Pas sampai umah je trus kene g ambik buah kelapa kat umah mak cik. G ambik buah kelapa tu ngan adik, bwk dia ni pun bkkna byk membantu. banyak tolong gelak ada ah. blum pun dapat kait 1 buah gelak dia je yg banyak. pas abis gelak2 dapat lah dalam 1 guni gitu. bawak balik potong punya potong mak masih x puas hati, katanya buah kelapa dah tua. So g lah mengait buah kelapa lagi. Yang kedua kali ni, baru lah ok skit kan haha.

Kenduri bermula dalam jam 8 gitu dimulakan dengan bacaan alfatihah then berzanji marhaban semua. Adalah memakan masa hampir 1 jam setengah gitu baru selesai semua. then baru start makan2.... hehhe

Pas dah siap2 kemas semua, aku pun balik dlm jam 11.30 gitu. suh adik anta balik. kesian lak dia ngantuk2 pun kene hantar gak hehe.

1 comment:

  1. terima kasih pada adik yg trlalu baik kata yer :)

    ReplyDelete